Καργάκος: "Δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Μέγα Αλέξανδρο"


Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος, μετά τις νέες ανακοινώσεις για την πορεία των ανασκαφών στην Αμφίπολη, ο μεγαλοπρεπής τάφος παραπέμπει σε μνημείο προσωπικότητας που βρίσκεται μεταξύ της θνητότητας και της θειότητας.

Ο ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος μίλησε στον ALPHA για τα νέα ευρήματα στον τάφο της Αμφίπολης και εξέφρασε την πεποίθησή του για την ταυτότητα του νεκρού, ενώ προϊδέασε και για νέες εκπλήξεις από την ενδεχόμενη συνέχιση των ανασκαφών στον τύμβο Καστά.
Σύμφωνα με τον κ. Σαράντο Καργάκο, ο μεγαλοπρεπής τάφος παραπέμπει σε μνημείο «αφηρωισμού» του νεκρού, δηλαδή μιας προσωπικότητας που βρίσκεται –όπως λέει- μεταξύ της θνητότητας και της θειότητας.

Όπως σημειώνει ο κ. Καργάκος, το πρόσωπο αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από τον Μέγα Αλέξανδρο, καθώς όπως τονίζει, τα άλλα πρόσωπα που ακούγονται, δεν έχουν «αφηρωιστεί». Αναφέρει δε, ότι σε επισκέψεις πριν πάρα πολλά χρόνια στην περιοχή, οι ντόπιοι αποκαλούσαν τον τύμβο Καστά ως «λόφο της βασίλισσας» και δεν απέκλεισε να βρεθεί και άλλος ή και άλλοι σκελετοί κατά το ανασκαφικό έργο σε όλον τον τύμβο.