Ως αυτοδιαχειριζόμενα θα επαναλειτουργήσουν τα Goody's επί της οδού Σταδίου


To κατάστημα των Goody's επί της οδού Σταδίου δεν υπήρξε ποτέ ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα στους πελάτες της αλυσίδας ταχυφαγείων παρά την αντικειμενικά ευνοϊκή τοποθεσία του, με αποτέλεσμα η διοίκηση της εταιρείας να αποφασίσει πριν λίγο καιρό το οριστικό κλείσιμό του. Η αρνητική αυτή εξέλιξη καταρράκωσε τους εργαζόμενους, οι οποίοι προτίθενται να επαναλειτουργήσουν το κατάστημα και μάλιστα με τη μορφή αυτοδιαχειριζόμενου εστιατορίου.

Έτσι, τις τελευταίες ημέρες, οι μέχρι πρότινος υπάλληλοι μαζεύονται καθημερινά από νωρίς στο κατάστημα, προετοιμάζοντας το μενού που θα προσφέρεται. «Η αλήθεια είναι πως υπήρξαν ημέρες που δεν είχαμε ούτε έναν πελάτη. Αναγκαστικά λοιπόν περνούσαμε πολύ χρόνο μεταξύ μας με αποτέλεσμα να έρθουμε πολύ κοντά. Νιώθαμε ο ένας τον άλλο σαν οικογένεια ενώ όποιος πελάτης έμπαινε ήταν σαν φίλος μας. Συνήθως μάλιστα το φαγητό τους το κερνούσαμε. Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως έπαιξε κι αυτό το ρόλο του στο να φτάσουμε σ' αυτή την κατάσταση. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να κρατήσουμε ζωντανά τα Goody’s της καρδιάς μας» τόνισε στο «Κουλούρι» ο Περικλής, πρώην εργαζόμενος του καταστήματος ο οποίος πλέον έχει αναλάβει την προετοιμασία του νέου burger με γεύση μπριάμ.

Όπως μας έκαναν σαφές οι εργαζόμενοι, στο εξής το κατάστημα δεν θα εφοδιάζεται με τα υλικά που προμηθευόταν μέχρι και την ημέρα που έβαλε λουκέτο, κάνοντας στροφή στα υγιεινά προϊόντα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι έχουν επιστρατευτεί ακόμα και οι μητέρες των εργαζομένων για τα καθήκοντα της μαγειρικής, αναμένεται να προσδώσει μια πιο παραδοσιακή χροιά στο φαγητό. Έτσι, τα μπιφτέκια μοσχαριού θα δώσουν τη θέση τους σε μπιφτέκια για χορτοφάγους από ρεβύθια ή λαχανικά, κίνηση που συνάδει με τις σύγχρονες τάσεις στον χώρο της αυτο-οργάνωσης, οι οποίες επιβάλλουν χαμηλό κόστος και οικολογική συνείδηση.

Παράλληλα, όλα τα ψυγεία της Coca-Cola θα μετατραπούν σε φλιπεράκια, ενώ για να δροσίζονται οι πελάτες θα μπορούν να γευτούν πεντανόστιμη κρητική σουμάδα. Την ίδια στιγμή, το λογότυπο της εταιρείας στο κατάστημα της Σταδίου θα αποκτήσει μαυροκόκκινο χρώμα, το οποίο αποτελεί το σήμα κατατεθέν της αυτο-οργάνωσης, ενώ, όπως μάθαμε από τους εργαζόμενους, θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης στην είσοδο για την κάλυψη των εξόδων.

Τέλος, οι τιμές αναμένεται να είναι εξαιρετικά χαμηλές έτσι ώστε τα προϊόντα να είναι προσβάσιμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας, ενώ οι εργαζόμενοι στα ΜΑΤ θα χρεώνονται με ένα επιπλέον ποσό της τάξεως των 0.20 ευρώ ως πράξη αλληλεγγύης για την κάλυψη των ζημιών του περιπτερά των Εξαρχείων.