Πως να βλέπετε τα άρθρα που σας ζητάνε να κάνετε like ή κοινοποίηση, χωρίς like ή κοινοποίηση


Η ομάδα του tsolias.net σας δείχνει το μοναδικό τρόπο με τον οποίο μπορείτε να δείτε το περιεχόμενο από σελίδες και blogs που σας ζητάνε like ή share ("μου αρέσει" ή "κοινοποίηση"), χωρίς να χρειαστεί να κάνετε ούτε like (μου αρέσει) ούτε share (κοινοποίηση).

Ξεκινώντας να πούμε ότι το facebook πλέον δεν "εγκρίνει" αυτό τον τρόπο που έχουν εφεύρει οι ιστοσελίδες και τα blog για να κερδίσουν likes και shares. Αλλά δεν τις εμποδίζει (τις ιστοσελίδες και τα blogs) να το χρησιμοποιούν.

Και θα μας πείτε ποιο το πρόβλημα να κάνουμε "μου αρέσει" ή "κοινοποίηση" για να δούμε το περιεχόμενο ενός άρθρου; Εάν δεν έχετε πρόβλημα να φανεί στο προφίλ σας στο facebook ότι σας αρέσει (ή οτι κοινοποιείτε) ένα άρθρο πριν το διαβάσετε, τότε αγνοείστε το συγκεκριμένο άρθρο της ομάδα του tsolias.net, αλλιώς απλά δοκιμάστε τα δυο-τρια απλά βήματα παρακάτω.

Είμαστε λοιπόν στην κεντρική σελίδα του facebook μας και βλέπουμε ένα άρθρο το οποίο έχει (συνήθως) πιασάρικο τίτλο (ΣΟΚ, ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΦΩΝΟΙ, ΔΕ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ κλπ κλπ) το οποίο "αρέσει" ή "κοινοποιείται" από ένα φίλο σας, και έχετε περιέργια να κάνετε ένα κλικ για να το δείτε και εσεις. Όλα καλά μέχρι εδώ. Να το κάνετε το πρώτο κλικ και να μπείτε στη σελίδα. Μέχρι εδώ κινδυνεύετε μόνο από τα 2-3 παράθυρα που θα ανοίξουν μαζί με το άρθρο που σας ενδιαφέρει.


Ξεκινάμε λοιπόν να διαβάζουμε το άρθρο που μας ενδιαφέρει, και την ώρα που φτάνουμε στην επίμαχη πληροφορία ή στο επίμαχο βίντεο ή φωτογραφία (πικάντικο συνήθως) μας λέει να κάνουμε "κοινοποίηση" ή "μου αρέσει" για να το δούμε. Εάν το πατήσουμε, ναι μεν θα δούμε το περιεχόμενο (το οποίο, συνήθως, δεν είναι και κάτι το ιδαίτερο) αλλά θα εμφανιστεί αυτομάτως και στο προφίλ μας (αυτό θέλουν οι δημιούργοί τέτοιων σελιδων).

Πως θα δούμε το περιεχόμενο χωρίς να κάνουμε "μου αρέσει" ή "κοινοποίηση"; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Μαρκάρουμε τον τίτλο του άρθρο και κάνουμε αναζήση στο google για άλλες σελίδες που θα έχουν το ίδιο άρθρο (είτε με δεξί κλικ και "αναζήτηση στο google για...." ή με αντιγραφή και επικόλληση στο google). Ανοίγοντας 2-3 από τις πρώτες θα βρούμε το ίδιο άρθρο χωρίς το ενοχλητικό κουμπί "μου αρέσει" ή "κοινοποίηση"΄. Εάν πρόκεται για βίντεο από το youtube, κάνω αναζήτηση τον τίτλο του βίντεο και το βλέπω απευθείας το youtube.

Ο τρόπος είναι δοκιμασμένος, δουλεύει τις περισσότερες φορές, χωρίς να εμφανίζεται τίποτα στο προφίλ μας στο facebook. Και να θυμάστε ότι τις περισσότερες φορές τα άρθρα που πρέπει να κάνετε "μου αρέσει" ή "κοινοποίηση" για να τα δείτε, είναι πικάντικου περιεχομένου και δεν θα δείτε σχεδόν ποτέ αυτό που περιμένετε, αλλά κατι πολύ πιο απλό που το έχετε δει και αλλού.

Αναδημοσιεύστε ελεύθερα.
tsolias.net