Ποιος ήταν ο Μπάμπης ο Φλου;


Μέσα στη μούφα του διαδικτύου αλίευσα και αυτό: ένα site "ανακάλυψε" στο Άγιον Όρος ένα μοναχό, τον Προκόπιο, ο οποίος διατείνεται ότι ήταν στην κοσμική του ζωή ο Χαράλαμπος, από τον οποίον ο Παύλος Σιδηρόπουλος εμπνεύστηκε τον Μπάμπη τον Φλου!!

Δεν ξέρω τι τους δίνουν εκεί στο Άγιον Όρος και πίνουν αλλά ο Μπάμπης ο Φλου ήταν υπαρκτό πρόσωπο και ΔΕΝ ήταν ο Πατήρ Προκόπιος. Ο Μπάμπης ήταν πατέρας του Νίκου Τζονιχάκη. Ο Νίκος Τζονιχάκης ήταν κολλητός φίλος του Παύλου, που ζούσε για το ροκ.

Το 1968 διετέλεσε για ένα φεγγάρι τραγουδιστής των MGC, όταν ο Πουλικάκος ήταν στη φυλακή για κατοχή μαύρου. Ο Τζονιχάκης είχε όπως λένε οι ειδικοί στεντόρεια ροκ φωνή και πηδούςε σαν αίλουρος πάνω στη σκηνή, γι'αυτό και απεκλήθη "ο έλληνας James Brown".

Τον Τζονιχάκη τον είχε συλλάβει η χούντα και τον κούρεψε ο ίδιος ο Λαδάς προσωπικά. Ζούσε μέσα στην απόλυτη φτώχεια και την πείνα, σε ένα υπόγειο που πλημμύριζε συνεχώς, γι' αυτό και είχε το παρατσούκλι "υδραυλικός".

Μια μέρα διηγήθηκε στον Παύλο την ιστορία του πατέρα του και ο Παύλος σιγά-σιγά έφτιαξε το τραγούδι. Ο Τζονιχάκης δεν ήθελε να μαθευτεί η ιστορία του μπεκρή πατέρα του, αλλά ο Παύλος επέμενε (σχετική πηγή είναι το βιβλίο του Μανώλη Νταλούκα: Το βιβλίο των ηρώων του τρόμου, εκδ. Οξύ, 2011). Από τη φάτσα του πατέρα Προκόπιου δεν μου προκύπτει επίσης ότι "έχει τσιμπολογήσει ξανθιές"....