Στο εμπόριο κι επίσημα μπουκαλάκια με άρωμα «καινουργίλας» για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα


Χαρμόσυνα είναι τα νέα που έρχονται από το επιστημονικό πεδίο, καθώς ερευνητές ανακοίνωσαν με κάθε επισημότητα ότι κατόρθωσαν να πετύχουν στο εργαστήριο την απομόνωση της μυρωδιάς του καινούριου, με τα ειδικά μπουκαλάκια που θα την περιέχουν να αναμένονται να βγουν στο εμπόριο στις αρχές του 2015.

Τα τελευταία 50 χρόνια, ιδιοκτήτες αντιπροσωπειών αυτοκινήτων και μαντρών μεταχειρισμένων αμαξιών είχαν προσφέρει δισεκατομμύρια στην έρευνα για την αναζήτηση των συστατικών που προκαλούν την πολυπόθητη μυρωδιά του καινούριου, καθώς μελέτες είχαν δείξει πως η έλλειψη του συγκεκριμένου αρώματος ήταν ικανή να εμποδίσει υποψήφιους πελάτες από την αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Για το σκοπό αυτό, δημιουργήθηκε ένα ειδικό κέντρο ερευνών στην Αλάσκα, εκεί όπου καθημερινά έφταναν ολοκαίνουρια αυτοκίνητα τα οποία εξετάζονταν διεξοδικά από τους ειδικούς. Έπειτα από χιλιάδες πειράματα οι επιστήμονες κατόρθωσαν να πετύχουν την αναπαραγωγή της συγκεκριμένης μυρωδιάς, στην οποία και έδωσαν την ονομασία «καινουργίλα», λιώνοντας δεκάδες σαλόνια αυτοκινήτων και συμπυκνώνοντας στη συνέχεια το αέριο που δημιουργήθηκε κατά την τήξη σε ειδικά μπουκαλάκια.

Από τις αρχές του νέου έτους, τα εν λόγω μπουκαλάκια θα είναι διαθέσιμα στην αγορά προς κάθε ενδιαφερόμενο, με τις μεγάλες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων να έχουν ήδη παραγγείλει τεράστιες ποσότητες. Οι ειδικοί ωστόσο προειδοποιούν ότι ο ψεκασμός της «καινουργίλας» πρέπει να πραγματοποιείται με σύνεση, καθώς η υπερβολική δόση της μυρωδιάς είναι ικανή να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο σε επιστροφή στην εργοστασιακή του κατάσταση. Ακόμη, οι επιστήμονες τόνισαν πως η χρήση του αρώματος μπορεί να γίνει και σε άλλα αντικείμενα πλην των αυτοκινήτων, απαγορεύοντας όμως αυστηρά τον ψεκασμό σε ανθρώπους λόγω της υψηλής τοξικότητάς του.

Τέλος, οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν πως με τα νέα αυτά δεδομένα, οι πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αναμένεται να γνωρίσουν άυξηση της τάξεως του 345%, κρούοντας ταυτόχρονα το καμπανάκι του κινδύνου για τυχόν επιτήδειους οι οποίοι θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν την ανακάλυψη, πλασάροντας μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ως καινούρια.